tirsdag 20. oktober 2009

Forelesning med Julie Pike

I dag våkna jeg av en rar bissar drøm. Vi var i en av oslos gater på fortauet, da plutselig helge satte seg på ryggen min og jeg hoppet rundt som en padde. han hadde armene rundt halsen min og jeg hadde ene armen liggende langs bakken som en hale.. ehh rart. Og vi prøvde å være et morsomt hoppende dyr da vi møtte på ei som heter ida. vi ropte og heia til ho som lo av oss. Helge som hang rundt halsen min skle lenger og lenger bakover og jeg ble kvelt av armene som stramma mer og mer. Da jeg plutselig våkna hosta jeg og harka jeg helt til jeg kom meg på badet og fikk drikki litt vann.. merkelig det der.. kanksje jeg skal lage et bilde fra det:P

I dag hadde vi forelesning med Julie Pike som er en veldig flink motefotograf. Og nå føler jeg meg veldig inspirert nervøs og spent. Vi skal nemlig ha en workshop med ho om ca to uker hvor hele klassen har blitt delt opp i grupper (3og3) hvor vi skal samles på et location(som vi skal finne selv) og ta motebilder. Modeller og location å vi skaffe selv. Jeg av alle mennesker ble valgt ut som en av de som skal ta kontakt med modellbyrå og spørre om de har 8 modeller som vi kan leie den dagen. Jeg aner ikke hvordan man gjør dette så jeg ble gruelig nervøs, men tror ikke det er så vanskelig som jeg ser for meg. Og det må jeg gjøre i morgen. jeg samarbeider selvfølgelig med de i gruppa mi om det, så det kan ikke bli så skummelt.

Etter denne forelesningen føler jeg at jeg helt plutselig er på vei inn i fotografenes verden. en stor levende usynlig organisme som er mye større enn jeg ante. en verden med modeller, byråer, locations og stylister. Det er skremmende men samtidig veldig spennende. Jeg var ikke forberedt på dette når jeg våkna i dag, men nå har jeg det plutselig foran meg og skal komme inn i dette. når jeg kjenner på det så føler jeg at det er dette jeg vil. Jeg vil inn i denne organismen og bli der, leve der og være innblandet i all planlegging organisering osv. jeg vil være personen med tankene og ideene og stå bak kameraet og klikke fram kunst.
Så utrolig mange tanker som strømte gjennom hodet mitt på vei hjem på trikken i sta fikk hjertet mitt til å banke litt fortere enn vanlig. adrenalinet bare kikker inn og det klør i fingrene etter å få starta! johoo..

Nå har jeg heele kvelden foran meg hvor jeg kan se igjennom alle notatene mine fra i dag og begynne å skjekke ut alt mulig rart fra inspirasjon på nettet og lage meg en startmappe som skal bli større og større etterhvert!
og selfølgelig redigere bildene fra fotoshooten med Tone Elise, som jeg har fått masse inspirasjon til :D


Sånn her føler jeg meg nå:

Det er et gammelt bilde jeg tok til søknaden til den skolen jeg går på nå. men plukka det fram for jeg syns det beskriver hvordan adrenalinet bare løfter meg opp fra min innestengte side og sier at jeg kan bare gjøre alt jeg vil, jeg kommer til å fly.

1 kommentar: